Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

"Γαλάζιο άρωμα" Κολωνακίου στο σκάνδαλο με τα προπατζίδικα

Χέρι στους κόπους ζωής χιλιάδων συναδέλφων τους έβαζαν 26 (πρώην) μέλη του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ. Ερήμην και πίσω από την πλάτη του ΟΠΑΠ, είχαν στήσει ένα «μεγάλο κόλπο» μέσα στα γραφεία της οδού Μάρνη, όπου στεγάζεται η ΠΟΕΠΠ, αποκαλύπτει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλow στη zougla.gr.

Τα κατηγορητήρια που συνέταξε η 17η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, Γεωργία Γκίκα, είναι σκληρά και απαξιωτικά. Ύστερα από τέσσερα χρόνια ανακρίσεων, καταθέσεων μαρτύρων και εν δυνάμει κατηγορουμένων, αλλά και ελέγχων εμπειρογνωμόνων στα οικονομικά στοιχεία της ΠΟΕΠΠ, η δικαστική λειτουργός κατάφερε νε ξετυλίξει το κουβάρι μιας δυσώδους υπόθεσης, που ακούει στο όνομα «Χαμένες εισφορές του Εφάπαξ».

Αναφερόμαστε στις ετήσιες εισφορές που κατέβαλλαν τα μέλη της Ομοσπονδίας σε λογαριασμό της «Αγροτικής Ασφαλιστικής», με σκοπό να τα εισπράξουν εφάπαξ μετά τη συνταξιοδότησή τους.
Πρόκειται για το υστέρημα των μεροκαματιάρηδων πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ, το οποίο οι «έχοντες τα… χτένια» διαχειρίσθηκαν με ανώμαλο τρόπο, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το ταμείο να… αδειάσει και η τράπεζα να αναγκαστεί να καταγγείλει τη σύμβαση!

Σκάνδαλο με άρωμα Κολωνακίου 

Στη μακροσκελή λίστα των κατηγορουμένων, που τις επόμενες ημέρες αναμένεται να σχηματίσουν… ουρές έξω από τα ανακριτικά γραφεία για να λογοδοτήσουν (για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης κατά συναυτουργία και απιστία κατά συναυτουργία και κατ΄εξακολούθηση) εντοπίζεται και εκείνο ενός «επώνυμου» επιχειρηματία, η διαδρομή ζωής του οποίου (μέχρι σήμερα) και περιπετειώδης ήταν και διαφανής.

Ο λόγος για τον ιδιοκτήτη του «γαλάζιου στεκιού» στην καρδιά του Κολωνακίου «JK» και πρώην διαχειριστή του κυλικείου της Βουλής (επί διακυβέρνησης Καραμανλή), Ιωάννη Κολοκυθά. 

Ο αυτοδημιούργητος πράκτορας, με τη μυθιστορηματική ανέλιξη που έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις στήλες των life style περιοδικών και εφημερίδων, ήταν επί πολλά χρόνια πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας την περίοδο 1995-2005, όταν και σημειώθηκαν οι… παρατυπίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...