Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση εκατομμυρίων της ΓΓΑ

Με εντολή του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, απεστάλησαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού αφενός στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αφετέρου στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Ειδικό Γραμματέα Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης έγγραφα, με τα οποία ζητείται η δικαστική και διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης της σύμβασης που υπεγράφη το 2006 μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των εταιριών «RAM MEDIA LTD» και «PARALLEL MEDIA GROUP PLC» σχετικά με την διοργάνωση στη χώρα μας των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών για το έτος 2006, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ.

Με  την σύμβαση που υπεγράφη χωρίς τη σύμπραξη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το Ελληνικό Δημόσιο δια του τότε υφυπουργού Γιώργου Ορφανού ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 4.000.000 ευρώ για τη διοργάνωση στην Ελλάδα στις 6/11/2006 της τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών εκείνου του έτους. Επρόκειτο για μία εκδήλωση, διάρκειας μίας ημέρας, για την οποία η αντισυμβαλλόμενη του Ελληνικού Δημοσίου εταιρία «RAM MEDIA LTD» θα κατέβαλε σύμφωνα με τη σύμβαση «καλές προσπάθειες» να προσελκύσει έξι βραβευμένους ποδοσφαιριστές και διασημότητες και VIP γενικώς από τον κόσμο. Για τον σκοπό αυτό της δόθηκε μάλιστα αρχικά ως προκαταβολή το ποσό των 2.400.000 ευρώ.

Για την ημερήσια αυτή εκδήλωση συστήθηκε στη συνέχεια Οργανωτική Επιτροπή υπό τον τότε ΓΓΑ Σταύρο Δουβή με δικό της προϋπολογισμό, δική της Γραμματεία και Οικονομικό Υπόλογο, που καθόρισε το συνολικό κόστος της εκδήλωσης σε 6.300.000 ευρώ. Τελικά, η εκδήλωση αυτή δεν έλαβε ποτέ χώρα και το Ελληνικό Δημόσιο με αποφάσεις των αγγλικών δικαστηρίων, που ορίστηκαν αρμόδια με την ίδια ετεροβαρή σύμβαση που υπεγράφη από τον Γ. Ορφανό, έχει υποχρεωθεί να καταβάλει μέχρι σήμερα στην αφερέγγυα και υπό εκκαθάριση εταιρία «RAM MEDIA LTD» το ποσό των 14.000.000 ευρώ.

Κατόπιν αυτού, πέραν της αποστολής των σχετικών εγγράφων στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Ειδικό Γραμματέα Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, δόθηκε εντολή ήδη από τον τελευταίο για τη διενέργεια επιθεώρησης στη ΓΓΑ με αντικείμενο τον έλεγχο της νομιμότητας της διαδικασίας που τηρήθηκε για τη διοργάνωση στην Ελλάδα της περίφημης τελετής απονομής των ετήσιων βραβείων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών για το έτος 2006, τα οποία δεν έγιναν ποτέ αλλά φαίνεται ότι πληρώσαμε κανονικά και με τα παραπάνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...