Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Άρχισε η μεγάλη φυγή του Αυγούστου

Ομαλά εξελίσσεται, μέχρι αυτή την ώρα, η αναχώρηση των εκδρομέων του Αυγούστου. Οι κάτοικοι της Αθήνας εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο τα αστικά κέντρα για τους προορισμούς των καλοκαιρινών τους διακοπών. Η κίνηση είναι από το πρωί αυξημένη, χωρίς όμως να παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα ή καθυστερήσεις.

Στα λιμάνια
Πολλοί Αθηναίοι σπεύδουν από το πρωί στα λιμάνια. Δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη. Για το Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 61 δρομολόγια πλοίων και από το λιμάνι της Ραφήνας 35 δρομολόγια.

Στα ΚΤΕΛ
Αυξημένη είναι η κίνηση στα πρακτορεία των ΚΤΕΛ, καθώς χιλιάδες εκδρομείς προτίμησαν τις υπεραστικές συγκοινωνίες για να μεταβούν στην επαρχία και τα παραθεριστικά κέντρα.

Στον ΟΣΕ
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επέλεξαν το τρένο για την αναχώρησή τους. Αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στους σταθμούς του ΟΣΕ. Το πρωί ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Οργανισμού στο σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης, λόγω τηλεφωνήματος αγνώστου για βόμβα στο συρμό. Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Παλαιοφάρσαλα και παρέμεινε ακινητοποιημένη στο σταθμό επί 90 λεπτά. Το τηλεφώνημα αποδείχθηκε φάρσα.

Στις εθνικές
Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι είναι από τα ξημερώματα η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς, καθώς εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για την εξασφάλιση καυσίμων, πολλοί ταξιδιώτες είναι ακόμη ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το αν θα πρέπει να ταξιδέψουν οδικώς.

Παρά την απόφαση των βυτιοφορέων να συνεχίσουν την απεργία τους, αρκετά πρατήρια διαθέτουν βενζίνη, καθώς εφοδιάζονται από ιδιωτικά βυτιοφόρα, με αποτέλεσμα οι αδειούχοι του Αυγούστου να έχουν προμηθευτεί καύσιμα για το ταξίδι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...