Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Σε διαθεσιμότητα υπαρχιφύλακας που έκανε στραβά μάτια σε τελωνείο...

Τον υπαρχιφύλακα που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν οι αρχές σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο υπαρχιφύλακας, ο οποίος χθες εκτελούσε καθήκοντα ελεγκτή-σφραγιστή κατά τις ώρες 14:00-22:00 στο σημείο εισόδου της Κρυσταλλοπηγής, δεν πραγματοποίησε, ως όφειλε, λεπτομερή έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων σε επιβάτες λεωφορείου, για την διαπίστωση παραποίησης ή πλαστότητας, με αποτέλεσμα 16 Αλβανοί υπήκοοι με πλαστά έγγραφα να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο συγκεκριμένο λεωφορείο, διαπιστώθηκε ότι οι 16 Αλβανοί, από τους συνολικά 48 επιβάτες, κατείχαν διαβατήρια, τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου.

Ορισμένοι από τους κατόχους, εξεταζόμενοι, κατέθεσαν ότι οι πλαστές σφραγίδες είχαν τοποθετηθεί στην Αλβανία. Επίσης, σε έναν από τους 16 είχε επιβληθεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, δύο κατείχαν και χρησιμοποίησαν κλεμμένες βεβαιώσεις και ένας κατείχε και χρησιμοποίησε βεβαίωση για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκε ήδη η διαδικασία για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Υπαρχιφύλακας και να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...