Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

«Λυπάμαι για ό,τι έγινε» είπε με λυγμούς ο Επ.Κορκονέας για το θάνατο του Αλέξη


Στην τελική ευθεία, έξι μήνες μετά την έναρξή της, μπήκε το πρωί της Παρασκευής η δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Άμφισσας των δύο ειδικών φρουρών, του Επαμεινώνδα Κορκονέα και του Βασίλη Σαραλιώτη, που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια. Η διαδικασία των απολογιών άρχισε με αυτήν του βασικού κατηγορούμενου Επ.Κορκονέα.
Με την έναρξη της απολογίας του, ο Επ.Κορκονέας ξέσπασε σε λυγμούς, λέγοντας ότι «λυπάμαι πολύ για ό,τι έγινε».
«Τα θύματα είμαστε εγώ και αυτός, το παιδί και εγώ, πεθαίνω κάθε μέρα, κάθε λεπτό, οι οικογένειές μας σίγουρα πονάνε» είπε ο κατηγορούμενος και άρχισε να κλαίει με λυγμούς, προσπαθώντας να διατυπώσει ότι συμμερίζεται τον πόνο της οικογένειας του 15χρονου.
Αναφερόμενος στο μοιραίο βράδυ, υποστήριξε εκ νέου, ότι ενώ ήταν στο περιπολικό με τον συγκατηγορούμενό του, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από περίπου δέκα συγκεντρωμένα άτομα. Όπως ανέφερε, άφησαν το περιπολικό κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και με τον συνάδελφό του πήγαν πεζή στην οδό Τζαβέλα, όπου και πάλι τους επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια περίπου είκοσι με τριάντα άτομα.
Είπε ακόμη πως ο Βασίλης Σαραλιώτης έριξε δυο βολίδες κρότου-λάμψης και οπισθοχώρησαν, αλλά -όπως τόνισε- συνειδητοποίησε ότι και από τη μεριά της Κωλέτη υπήρχαν συγκεντρωμένοι, που τους έβριζαν και τους πετούσαν αντικείμενα.
«Αισθάνθηκα εγκλωβισμένος από την επίθεση, έβγαλα το πιστόλι και πυροβόλησα, νομίζω, δυο φορές. Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα, έχω ακόμα στο μυαλό μου τους έντονους ήχους από σπασίματα και φωνές. Τα συναισθήματά μου εκείνη τη στιγμή είναι πάρα πολλά. Συνειδητοποιώ ότι έχω κάνει χρήση του όπλου και έχω συγκλονιστεί. Λέω στον συνάδελφο "πάμε να φύγουμε". Θυμάμαι, ότι κοιταζόμασταν, χωρίς να μιλάμε» είπε.
Ο κατηγορούμενος ειδικός φρουρός υποστήριξε ότι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου τους μετέφεραν, αρχικά τους είπαν για τραυματισμό ενός πολίτη και αφού παρέδωσαν τα όπλα, έμαθαν ότι υπήρξε θάνατος. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω» επισήμανε.
Με την έναρξη της διαδικασίας σήμερα και ύστερα από αίτημα της πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο, έγινε επίδειξη των ρούχων, που φορούσε το μοιραίο βράδυ ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, καθώς και των όπλων των δυο αστυνομικών. Για πρώτη φορά στο δικαστήριο παρούσα ήταν σήμερα και η γιαγιά του παιδιού, η οποία με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας στο στήθος της τη φωτογραφία του εγγονού της, παρακολουθούσε την επίδειξη των πειστηρίων.
Μάλιστα, όταν η πρόεδρος της Έδρας, Αντζελίτα Παπαβασιλείου, είπε στην οικογένεια του θύματος, αν επιθυμεί να αποχωρήσει από την αίθουσα κατά την επίδειξη η γιαγιά του Αλέξανδρου, απάντησε ότι θέλει να παραμείνει και να δει τα πειστήρια.
Η απολογία του Επ. Κορκονέα συνεχίζεται με ερωτήσεις της προέδρου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...