Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Βράβευσαν τα πιο όμορφα παγκάκια για την Αθήνα


Σε τέσσερις νέους Έλληνες σχεδιαστές δόθηκαν σήμερα τα τρία πρώτα βραβεία για «το παγκάκι του δήμου της Αθήνας», στο πλαίσιο του διαγωνισμού «Athens Bench Mark». Το πρώτο βραβείο, με χαρακτηριστική λεπτομέρεια τη θέση στάθμευσης ποδηλάτου, κέρδισε ο σχεδιαστής Άρης Στάθης.

Το πρώτο βραβείο συνοδευόταν και από το ποσό των 5.000 ευρώ. Το δεύτερο βραβείο μοιράστηκαν η Β. Κατσαρού με τον Ανδρ. Οικονομόπουλο , αξία 3.000 ευρώ και το τρίτο βραβείο πήρε ο Κ. Δρούζης μαζί με το ποσό των 2.000 ευρώ.

Στο διαγωνισμό που εξελίχθηκε αποκλειστικά στο Internetέλαβαν μέρος περίπου 500 νέοι, με μέσο όρο ηλικία τα 26 έτη, από πολλές χώρες και αυτό που τους είχε ανατεθεί ήταν να σχεδιάσουν «το παγκάκι του δήμου της Αθήνας».

Ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε από το δήμο Αθηναίων και αφορούσε τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του αστικού εξοπλισμού. Ήταν σε συνδιοργάνωση με την μη κερδοσκοπική Οργάνωση «Ο Κόσμος της Αθήνας», καθώς και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης της πόλης

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης «σε επόμενο στάδιο θα παραχθούν 1.000 παγκάκια , που θα τοποθετηθούν σε 1.000 νέα σημεία της πόλης που θα κατασκευαστούν με χρήματα από χορηγίες».

«Σχεδιάζοντας, ψηφίζοντας, αλλάζοντας τα παγκάκια της Αθήνας ίσως μπορούμε να βάλουμε και εμείς το δικό μας πετραδάκι και να αλλάξουμε λίγο την ρουτίνα μας», δήλωσε η πρόεδρος «Ο Κόσμος της Αθήνας», Τατιάνα Καραπαναγιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...