Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

«Πόλεμος» μετά την επιστράτευση

 Σε εξέλιξη βρίσκεται  η κρίσιμη  συνάντηση του υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτίων.

Την ώρα που τα τα φύλλα πορείας για την πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών βρίσκονται ήδη στις νομαρχίες και απομένει η διανομή τους από αστυνομικούς, η αγορά στεγνώνει από καύσιμα.

«Έχουμε αποστείλει την πρώτη ομάδα χαρτιών που αφορά τα βαριά οχήματα» δήλωσε ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας. 

 Νωρίτερα μικροεπεισόδια επικράτησαν έξω από το υπουργείο Μεταφορών,  ανάμεσα σε εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ.

Ιδιοκτήτες φορτηγών συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επίταξη. Τα αίματα «άναψαν» όταν κάποιοι σκαρφάλωσαν στα κάγκελα για να μπουν στο υπουργείο καιπροπηλάκισαν τηλεοπτικά συνεργεία, ενώ ηαστυνομία έκανε χρήση χημικών.

Αντιπροσωπεία των απεργών συναντήθηκε νωρίτερα με τον γενικό γραμματέα, Χάρη Τσιόκα και αυτή την ώρα έχει συνομιλίες με τον Δημήτρη Ρέππα. Οι απεργοί εμφανίζονται ανοιχτοί στο διάλογο με το υπουργείο Μεταφορών, σε περίπτωση άρσης της επιστράτευσης. Διαφορετικά, είναι αποφασισμένοι να δώσουν τα φορτηγά τους, αλλά δεν δέχονται την πολιτική επιστράτευση.

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Τετάρτης και στη Θεσσαλονίκη, όπου βυτιοφορείς παρέμειναν στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων υπό το άγρυπνο βλέμμα των ΜΑΤ.

Πριν από την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, το θέμα της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών απασχόλησε τη συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό,. Σε αυτή δεν συμμετείχε ο Δημήτρης Ρέππας, ενώ κυβερνητικά στελέχη τονίζουν: «δεν θα αφήσουμε να παραλύσει η χώρα. Η απόφαση για πολιτική επιστράτευση ήταν ένα μήνυμα για το τι θα γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις».

Οι απεργοί εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους παρά την απόφαση  για επίταξη των οχημάτων τους.

Όπως ορίζει ο Νόμος, πάντως σε περίπτωση που ο αναγραφόμενος  στο φύλλο πορείας αρνηθεί να το παραλάβει συλλαμβάνεται και οδηγείται στο αυτόφωρο, ενώ σε περίπτωση απουσίας του γίνεται θυροκόλληση. Εάν  όλοι οι οδηγοί αρνηθούν να βγάλουν τα οχήματά τους στην κυκλοφορία, τότε αναλαμβάνουν οι οδηγοί του στρατού.

Εν τω  μεταξύ, ελάχιστα πρατήρια  διαθέτουν πλέον καύσιμα και οι πρώτες ελλείψεις στα ράφια είναι ορατές καθώςεντείνονται τα προβλήματα τροφοδοσίας σε όλη την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...