Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Ρεν: Αρχές Μαΐου ενεργοποιείται ο μηχανισμός


Ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας θα είναι έτοιμος να ενεργοποιηθεί στις αρχές Μαΐου, δήλωσε ο επίτροπος για οικονομικές υποθέσεις, Όλι Ρεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20 που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον.
Η ενεργοποίηση του μηχανισμού θα έρθει μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την εκπλήρωση των σχετικών συνταγματικών προβλέψεων στα μέλη της ευρωζώνης, τόνισε ο κ. Ρεν.
Πρόσθεσε δε, ότι η υποστήριξη θα προέλθει από ένα κοινό τριετές πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου, η Ελλάδα καλείται να εντείνει τα μέτρα για τα επόμενα χρόνια (2011-2012).
Υπενθυμίζεται ότι σε ορισμένες χώρες, όπως στη Γαλλία, για τη συμμετοχή στο μηχανισμό υπέρ της Ελλάδας πρέπει να υπάρξει έγκριση από τα Κοινοβούλια, διαδικασία που επίσης θα ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου.
«Φυσικά, δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε τη συζήτηση για το ζήτημα της Ελλάδας», ανέφερε ο κ.Ρεν για να προσθέσει ότι «δυνητικά μπορεί να έχει επιπτώσεις για την οικονομική σταθερότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και παγκόσμια».
Σήμερα στην Ουάσιγκτον θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Ολι Ρεν, με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, τον πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ και τον υπουργό Οικονομικων Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΚΤ διέψευσε ότι ήταν αντίθετος στη συμμετοχή του ΔΝΤ. Ο κ. Τρισέ δήλωσε πολύ ικανοποιημένος που συνεργάζεται με το ΔΝΤ του οποίου την τεχνογνωσία, όπως είπε, πάντα εκτιμούσε, αλλά ταυτόχρονα σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να δράσουν με βάση τις σχετικές πρόνοιες της συνθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...