Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Λουκέτο στη φάμπρικα με τα πλαστά Ευρώ

Το μεγαλύτερο εκτυπωτήριο πλαστών ευρώ -και μάλιστα υψηλής πιστότητας- που κυκλοφορούσαν και στην Ελλάδα ανακάλυψε η Europol στην Μπογκοτά της Κολομβίας μετά από έρευνες που διήρκεσαν συνολικά δύο χρόνια. Πρόκειται για παρασκευαστήριο πλαστών χαρτονομισμάτων των 50 και 100 ευρώ το οποίο στην κυριολεξία είχε γεμίσει την Ευρώπη και βέβαια τη χώρα μας με εκατοντάδες πλαστά χαρτονομίσματα, βάζοντας έτσι μπουρλότο στα θεμέλια της πραγματικής οικονομίας της Γηραιάς Ηπείρου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εspresso», η Europol με επείγον σήμα της στην Interpol ζητεί να διεξαχθούν έρευνες -και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος- στην Ευρώπη και κυρίως στη Βουλγαρία και την Ελλάδα, ώστε να βρεθούν οι άνθρωποι που συνεργάζονταν με τα καρτέλ της κοκαΐνης, τα οποία έστησαν και αυτό το υπερσύγχρονο παρασκευαστήριο πλαστών ευρώ στην καρδιά της κολομβιανής πρωτεύουσας.

Αριστα διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι και πριν από περίπου οκτώ χρόνια τα πλαστά ευρώ κατασκευάζονταν σε εργαστήρια στη Βουλγαρία - και μάλιστα, οι παραχαράκτες έκαναν καταπληκτική δουλειά. Ομως, ύστερα από έρευνες της βουλγαρικής αστυνομίας, σε συνεργασία με τις ελληνικές και γερμανικές αρχές, μπήκε τέλος στις παράνομες δραστηριότητες των παραχαρακτών. Ηδη όμως υπήρχε συνεργασία της βουλγαρικής μαφίας με τους «βαρόνους» της κόκας στην Μπογκοτά, η οποία επέτρεψε τη διάνοιξη νέων δρόμων για την παραχάραξη χαρτονομισμάτων.

Μέσα σε μία νύχτα -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- ολόκληρο το εργαστήριο μαζί με τις μήτρες και τα υπερσύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικού υπολογιστή, κατάλληλα για την πλαστογράφηση του ευρώ μεταφέρθηκαν στην πρωτεύουσα της Κολομβίας. Τα φορτία της κόκας, που ξεφορτώνονται νύχτα στα λιμάνια της Βουλγαρίας από Ισπανούς μεγαλέμπορους, συνοδεύονταν και με εκατοντάδες πακέτα πλαστά ευρώ. Πολλά από αυτά τα χαρτονομίσματα-μαϊμού, μέσω των αφύλαχτων μονοπατιών της παραμεθορίου, κατέληγαν στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο παράνομο εμπόριο.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της Europol και στην εξάρθρωση του μεγαλύτερου παρασκευαστηρίου παραχάραξης ευρώ στην Μπογκοτά, οι έρευνες των διωκτικών αρχών έχουν επεκταθεί και την Ελλάδα, προκειμένου να αποκαλυφτεί ολόκληρο το πολυδαίδαλο κύκλωμα των πλαστογράφων του ευρωπαϊκού νομίσματος.
ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...