Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Αντιδράσεις για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη

Τις αντιδράσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια , των Οικολόγων Πράσινων και της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» προκάλεσαν οι σημερινές εμπρηστικές επιθέσεις στα γραφεία βουλευτών και του καλαθοσφαιριστή Νίκου Γκάλη.
"Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν τους πολίτες με τέτοιες επιθέσεις κάνουν λάθος. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιέξοδες , παράλογες και καταδικαστέες. Η κυβέρνηση με συνέπεια και συγκεκριμένα αποτελέσματα προασπίζεται την ασφάλεια όλων των Ελλήνων πολιτών" δήλωσε ο υφυπουργός , για τις παραπάνω επιθέσεις, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος είχε πέσει θύμα παρόμοιας επίθεσης στο παρελθόν.
Ακόμη σημείωσε ότι αφού ενημερώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για την πορεία των ερευνών, είχε συνάντηση με την Έλενα Ράπτη και τον Κυριάκο Βελόπουλο στη Βουλή, στο περιθώριο της συζήτησης για το φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο στις Βρυξέλλες και το Νίκο Γκάλη, προκειμένου να τους εκφράσει τη συμπαράστασή του, αλλά και να τους διαβεβαιώσει ότι οι Αρχές θα μεριμνήσουν για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων. Ειδικότερα για τους Οικολόγους- Πράσινους ενημέρωσε ότι έδωσε εντολή στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να υπάρξει φύλαξη των γραφείων απόψε, εάν δεν γίνει έγκαιρα η αντικατάσταση της πόρτας, που καταστράφηκε από την ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού.
"Η τυφλή βία χτύπησε και τα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη, απειλώντας ανθρώπινες ζωές. Μέλη μας κινδύνεψαν σοβαρά και εγκλωβίστηκαν για αρκετή ώρα. Όποιες κι αν ήταν οι προθέσεις και τα κίνητρα, η βία μιλάει πάντα τη γλώσσα της εξουσίας. Είτε το θέλουν είτε όχι, η επίθεση αυτή φέρνει τους εμπνευστές της στο ίδιο στρατόπεδο με όσους ενοχλούνται από τη διαδρομή των Οικολόγων Πράσινων στη Θεσσαλονίκη: τα οικοπεδικά συμφέροντα, τους εθνικιστικούς κύκλους που τρώνε τις σάρκες της χώρας, τους μηχανισμούς της 'σκοτεινής πλευράς' της πόλης. Περιστατικά όπως το σημερινό, κάνουν ακόμη εντονότερη τη δέσμευσή μας στην αρχή της Μη Βίας, μόνη ικανή να αμφισβητήσει ένα χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων.
Την αποδοκιμασία της για τις εκρήξεις στα γραφεία μεταξύ άλλων και των Οικολόγων Πράσινων εξέφρασε, με ανακοίνωση της , και η παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη , "Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη" η οποία αναφέρει ότι " καταδικάζει απερίφραστα κάθε πράξη απρόκλητης βίας και τρομοκρατίας απ’ όπου κι αν προέρχεται". Ακόμη σημειώνει ότι " η ελευθερία της γνώμης, ο διάλογος και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών αποτελούν συστατικά στοιχεία μιας δημοκρατικής πολιτείας και δεν μπορούν να τελούν υπό καθεστώς βίας και τρομοκρατίας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...