Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Φορτισμένη ημέρα στη δίκη Γρηγορόπουλου


«Ζητούμε χίλια συγγνώμη... Αλίμονο αν δεν λυπόμαστε για το παιδί που χάθηκε και ακόμα δεν ήξερε τί θα πει ζωή...». Είναι η στιγμή που τα λόγια του πατέρα του κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου απευθύνονται στον σιωπηλό από την πρώτη μέρα της δίκης, πατέρα του θύματος του γιού του.
Η ατμόσφαιρα χθες στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αμφισσας φορτίστηκε πολλές φορές. «Μας είπε ότι πυροβόλησε στον αέρα. Πιστεύω ότι πυροβόλησε για εκφοβισμό, γιατί κινδύνευε. Είναι ψύχραιμος άνθρωπος. Πώς θα μπορούσε να σηκώσει το χέρι στην ευθεία», είπε απευθυνόμενη στους δικαστές η κ. Ολγα Κορκονέα . Για τα πραγματικά περιστατικά και τις συνθήκες που οδήγησαν τον κατηγορούμενο να πυροβολήσει το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 δεν μπορούσε να πει λέξη. Ζήτησε όμως «συγγνώμη από την οικογένεια και τη μάνα του παιδιού », του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Την ίδια ανάγκη, να πει συγγνώμη, ένιωθε και ο πατέρας του κατηγορούμενου Πανάρετος Κορκονέας. «Οταν φύγει η πέτρα από το χέρι δεν ξέρεις πού θα πάει. Ζητάμε συγγνώμη στη μάνα. Ηθελα να την αγκαλιάσω , να της το πω,αλλά δεν ξέρω πώς θα το πάρει.Μανούλα είναι... Κλαίει για το παιδί της. Εχω χάσει ήδη ένα και όπου να΄ναι θα χάσω κι άλλο.Αλίμονο αν δεν λυπόμαστε για το παιδί που χάθηκε και ακόμα δεν ήξερε τί θα πει ζωή ...», πρόσθεσε ο πατέρας του κατηγορούμενου .
Οι επόμενες κουβέντες του δεν είχαν αποδέκτη τους δικαστές, αλλά στρέφοντας το βλέμμα του προς το ακροατήριο σταματησε στην πρώτη σειρά εκεί κου κάθεται συνεχώς ο πατέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. «Ζητούμε χίλια συγγνώμη. Είμαστε καλοί άνθρωποι ,μην πιστέψετε κάτι άλλο...».
Η παρέμβαση της προέδρου για την τήρηση της δικονομικής και όχι μόνο τάξης ήταν άμεση: «Μην τον φορτίζετε άλλο. Ο βουβός πόνος είναι ο πιο δυνατός και ο κ. Γρηγορόπουλος φαίνεται ότι πονάει βουβά, με αξιοπρέπεια .Η δικαιοσύνη είναι επιεικής. Αφού ολοκληρώσατε την κατάθεσή σας ,μπορείτε πλέον να μείνετε στην αίθουσα , να γεμίσουν τα μάτια σας από την εικόνα του παιδιού σας , έστω και από μακρυά», είπε απεθυνόμενη προς τον κ. Κορκονέα .
Από την πλευρά τους οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος για λόγους σεβασμού δεν υπέβαλαν ερωτήσεις στους γονείς του κατηγορούμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...