Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Εξακολουθούν τα ψώνια με κρατικά αυτοκίνητα


ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ περιμένουν τους οδηγούς κρατικών οχημάτων οι οποίοι παρανομούν, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης εμφανίζεται αποφασισμένος να εφαρμόσει κατά γράμμα το νέο καθεστώς για τη χρήση των αυτοκινήτων.
Με πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις απειλούνται συγκεκριμένα οι οδηγοί των κρατικών οχημάτων, καθώς συνεχίζουν να υπάρχουν καταγγελίες για σοβαρές παραβάσεις κατά τη χρήση. Για τον λόγο αυτό ο υπουργός Εσωτερικών εξέδωσε χθες εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες με την οποία υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις των οδηγών βάσει των σχετικών νομοθετικών διατάξεων.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες εξακολουθεί να παρατηρείται το φαινόμενο να χρησιμοποιούνται παρανόμως τα κρατικά αυτοκίνητα από πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να τους μεταφέρουν από το σπίτι τους στην υπηρεσία ή και για προσωπικές εξυπηρετήσεις των ιδίων και των οικογενειών τους. Παράλληλα γίνεται χρήση κρατικών οχημάτων από πρόσωπα που δεν δικαιούνται βάσει του νέου νόμου, ενώ σε άλλες περιπτώσεις πρόσωπα τα οποία δικαιούνται χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα υπηρεσιακά αυτοκίνητα παρανόμως.
Μεταξύ των παρανομιών που καταγράφονται στην εγκύκλιο, περιλαμβάνεται επίσης η έλλειψη συνοδευτικών εγγράφων- όπως διαταγή πορείας και δελτίο κίνησης-, η στάθμευση και διανυκτέρευση των οχημάτων σε μη ασφαλή και φυλασσόμενο δημόσιο χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...