Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Βάση για τους ημιυπαίθριους οι αντικειμενικές

Στην αντικειμενική αξία των ακινήτων θα βασίζεται η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, όπως προκύπτει από την ενημέρωση της υπουργού περιβάλλοντος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

«H αντικειμενική αξία θα μπορούσε να είναι, τελικά, η βάση στην οποία στηρίζεται η ρύθμιση», αφού ουσιαστικά εμπεριέχει την παλαιότητα του κτηρίου, είπε μιλώντας στην Επιτροπή  η κα. Μπιρμπίλη.

Σε ό, τι αφορά την αναδρομικότητα του νόμου, υποστήριξε ότι ταυτίζεται απόλυτα με την άποψη των βουλευτών που έθεσαν το θέμα, υπογράμμισε ωστόσο, ότι «σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να είναι καμία ημερομηνία μετά την έναρξη της αναστολής για την προηγούμενη ρύθμιση, του κ. Σουφλιά». Δεσμεύτηκε τέλος ότι τη Δευτέρα θα προτείνει ημερομηνία έναρξης του νόμου στην Επιτροπή.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Ελ. Αυγενάκης, έκανε λόγο για «επικοινωνιακό κακέκτυπο», τόνισε ωστόσο ότι πρόκειται για ένα νόμο απέναντι στον οποίο η ΝΔ διάκειται θετικά.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ, που μίλησε για εισπρακτική μεταχείριση των λαϊκών στρωμάτων, ενώ ο αγορητής του ΛΑΟΣ, Π. Μαρκάκης, δήλωσε ότι το κόμμα του καταψηφίζει το νομοσχέδιο και ζητά την απόσυρσή του.

Εξαιτίας του εισπρακτικού χαρακτήρα καταψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...