Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Τέλος εποχής για το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης με τον «Καλλικράτη», λέει ο ΥΠΕΣ

«Το σχέδιο 'Καλλικράτης' σημαίνει το τέλος εποχής για το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης και ταυτόχρονα την αρχή μιας νέας πορείας» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, παρουσιάζοντας στο Υπουργικού Συμβούλιο το νομοσχέδιο για το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας.

Ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ότι θα καταστεί κοινή συνείδηση όλων ότι το σπάταλο πελατειακό, συγκεντρωτικό και αναποτελεσματικό κράτος είναι η αιτία του ελληνικού προβλήματος, όπως το βιώνουμε σήμερα.
Γι' αυτό, επισήμανε, στόχος του «Καλλικράτη» είναι να αποκτήσουμε ένα κράτος σύγχρονο και αποτελεσματικό, επιτελικό και αποκεντρωμένο, που ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης, ένα κράτος - νοικοκύρη που σέβεται τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, βοηθό του πολίτη και της επιχείρησης.
Ο Γ.Ραγκούσης σημείωσε ότι το νέο κράτος πρέπει να πατά σε γερά θεμέλια και πως γι’ αυτό το λόγο η αλλαγή ξεκινά από τη βάση, δηλαδή από τους δήμους, τις περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις.
«Χρειαζόμαστε δήμους και περιφέρειες λιγότερους σε αριθμούς, μεγαλύτερους σε έκταση, πλουσιότερους σε πόρους, προσωπικό και αρμοδιότητες, πιο αποτελεσματικούς, πιο οικονομικούς, πιο διαφανείς, πιο δημοκρατικούς και πιο ανοικτούς στην κοινωνία» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.
Επιπλέον, εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα επαναληφθούν οι ίδιες συμπεριφορές και στάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, απέναντι σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, όπως είχε γίνει στον «Καποδίστρια».
Εξάλλου, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι με την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο «Καλλικράτης» εισέρχεται στην τελική φάση διαβούλευσης έως την κατάθεσή του στη Βουλή, «στη φάση αυτή είμαστε απολύτως ανοικτοί σε κάθε πρόταση που βελτιώνει κάθε πτυχή του νομοσχεδίου, στο πλαίσιο βεβαίως των αρχών που έχουμε θέσει γι’ αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...