Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Φαντομάς όνομα και πράμα!

Ακόμα και από τα ηλεκτρονικά μάτια και αφτιά της Ασφάλειας έχει εξαφανιστεί ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Ο Ελληνας φαντομάς έχει χαθεί από προσώπου γης, χωρίς να αφήσει το παραμικρό ίχνος. Εχει εξαφανιστεί ακόμα και από τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εspresso», ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς των ορέων», φρόντισε από την πρώτη στιγμή που επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο που τον πήρε από τις φυλακές και τον μετέφερε στην ελευθερία, να ξεφορτωθεί οτιδήποτε θα μπορούσε να τον προδώσει. Από την πρώτη στιγμή της απόδρασής του με τον Αλβανό Αλκέτ Ριζάι πέταξε μακριά το κινητό του τηλέφωνο και από τότε αποφεύγει τη χρήση κινητών συσκευών τηλεφωνίας σαν τον διάβολο το λιβάνι. Κι αυτό όχι βέβαια γιατί απεχθάνεται την τεχνολογία, αλλά για να μην τον εντοπίσουν τα υπερσύγχρονα μηχανήματα της Ασφάλειας και κυρίως ο υπερ-κοριός της ΕΥΠ.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας μετρά πάρα πολύ κάθε του κίνηση. Εκανε μόνο ένα λάθος κι αυτό παραλίγο να το πληρώσει πολύ ακριβά. Εμεινε στο ίδιο σπίτι με τον Αλκέτ και τη Σούλα στο Αλεποχώρι. Το ζευγάρι είχε κινητά τηλέφωνα και μέσω αυτών εντοπίστηκαν. Οι αστυνομικοί έστησαν μπλόκο στην περιοχή και έπεσαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον Παλαιοκώστα. Εκείνος όμως σαν πραγματικός φαντομάς κατάφερε για άλλη μια φορά να ξεφύγει μέσα από τα χέρια τους. Από τη στιγμή εκείνη οι δρόμοι των δύο κακοποιών χωρίζουν και τα ίχνη του Παλαιοκώστα χάνονται. 

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι εδώ και χρόνια κυνηγούν τον περιβόητο δραπέτη, έχουν δημιουργήσει στις περιοχές του Κόζιακα, στα Τρίκαλα, ένα δίχτυ παρακολούθησης, ώστε να εντοπιστεί η οποιαδήποτε κίνηση που θα τους οδηγήσει στον στόχο τους. Αυτό το δίχτυ όμως, τους τελευταίους μήνες φαίνεται πως έχει μεγάλες τρύπες. Μόλις πρόσφατα διαπιστώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο Παλαιοκώστας επικοινωνεί με τους ανθρώπους που θέλει, όχι με κινητά ή σταθερά τηλέφωνα, αλλά με «ραβασάκια και μεσάζοντες», όπως είπε χαρακτηριστικά στην «Εspresso» αξιωματικός που εδώ και χρόνια ασχολείται με την περίπτωση του Ελληνα φαντομά.


Γρίφος
Οι αστυνομικοί προσπαθούν να λύσουν τον δύσκολο γρίφο των επαφών του κακοποιού. Δεν μπορούν να καταλάβουν πώς ο Παλαιοκώστας έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους που μπορεί να έχουν έστω και την παραμικρή σχέση με αυτόν, αφού οι αστυνομικοί τους έχουν σε στενό κλοιό και είναι σε θέση να γνωρίζουν ακόμα και την πιο μικρή τους κίνηση. Ο διαβόητος δραπέτης φαίνεται να μην έχει την παραμικρή επαφή ούτε με τα πλέον αγαπημένα του πρόσωπα. Τη γυναίκα και το παιδί του που βρίσκονται στη Ρουμανία. Τουλάχιστον με κινητά τηλέφωνα που θα εντοπίζονταν αμέσως από τους «δορυφόρους» των αστυνομικών. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι πεπεισμένοι πως ο Ελληνας φαντομάς δεν έχει φύγει από την Ελλάδα. Αλλωστε ο φυσικός του χώρος είναι οι ρεματιές και τα πυκνά δάση του αγαπημένου του βουνού, του Κόζιακα. Γεγονός είναι πως ξέρει όλα τα μονοπάτια και τα κατατόπια της περιοχής σαν την παλάμη του και όταν μπει στα δάση τότε γίνεται... αόρατος και δεν μπορούν να τον εντοπίσουν ούτε τα υπερσύγχρονα μηχανήματα των διωκτικών αρχών.


Με αντιεξουσιαστές...

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τους αστυνομικούς είναι η επαφή που φαίνεται να έχει αναπτύξει με ανθρώπους του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μετά το τετ-α-τετ στο Αλεποχώρι βρήκε καταφύγιο στα Εξάρχεια, βοηθούμενος από γνωστό αντιεξουσιαστή, και στη συνέχεια έστειλε ένα κείμενο-προκήρυξη που δημοσιεύθηκε σε απογευματινή εφημερίδα. Για να αποδείξει μάλιστα ότι το έγραψε ο ίδιος, το υπέγραψε με το δακτυλικό του αποτύπωμα. Το ίδιο είχε κάνει κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ‘70 ο περιβόητος τρομοκράτης «Κάρλος», σε επιστολή που είχε στείλει στον τότε υπουργό Εσωτερικών της Γαλλίας, ζητώντας την απελευθέρωση της συζύγου του Μαγκνταλένας Κοπ και ενός στενού του συνεργάτη. Μάλιστα ορισμένοι από τους αστυνομικούς εκτιμούν ότι ο Παλαιοκώστας δεν μπορεί να γράψει ένα τέτοιο κείμενο και ότι την «προκήρυξη» την έγραψε άλλο άτομο για λογαριασμό του. 

Μετά τη δημοσιοποίηση αυτής της επιστολής-προκήρυξης οι ίδιοι άνθρωποι σιγοψιθύριζαν ότι ίσως ο Παλαιοκώστας πέρασε στην άλλη όχθη, αυτή της ένοπλης «πολιτικής» βίας, αφού είναι γνωστές οι σχέσεις του με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που έχουν εκφράσει εξτρεμιστικές απόψεις. Αλλωστε την απαγωγή του γνωστού Βορειοελλαδίτη βιομηχάνου Μυλωνά την έκανε έχοντας στην ομάδα του δύο γνωστούς αντιεξουσιαστές.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...