Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών


Στη σύλληψη έξι ατόμων, που κατηγορούνται μεγάλο αριθμό ληστειών, κλοπών και άλλων αδικημάτων, προχώρησε η αστυνομία ύστερα από επιχείρηση σε περιοχές της Θήβας και του Καπανδριτίου Αττικής.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς οι τρεις Αλβανοί και οι τρεις Έλληνες, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών και κλοπών. Κατηγορούνται ότι διέπραξαν τρεις ένοπλες ληστείες, δύο κλοπές και δύο απόπειρες κλοπών. Συγκεκριμένα:

* Χθες (27-04-2010) και ώρα 13.45, οι τρεις εξ’ αυτών μπήκαν σε υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στην Αλίαρτο Βοιωτίας και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν ένα κινητό καρτοτηλέφωνο που ανήκε στον Διευθυντή του υποκαταστήματος και το χρηματικό ποσό των 2.700 ευρώ, ενώ ο ένας συνεργός τους περίμενε σε αυτοκίνητο, μάρκας JEEP CHEROOKE και οι άλλοι δύο, "κρατούσαν τσίλιες", κινούμενοι με μοτοσικλέτες. Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο τζιπ και τράπηκαν σε φυγή. Οι δράστες εγκατέλειψαν το τζιπ και τις μοτοσικλέτες σε οικισμό της παραλίας Λεύκτρων – Ελλοπίας Βοιωτίας, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς.
* Την 13-02-2010, από τις 00.30 έως και τις 06.00, στη Θήβα Βοιωτίας, εισέβαλαν στο σπίτι 69χρονου, παραβιάζοντας το παράθυρό της και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ, καθώς και διάφορα κοσμήματα, συνολικής αξίας πεντακοσίων 500 ευρώ.
* Την 13-02-2010 και ώρα 22.55 στο Μουρίκι Θηβών, εισέβαλαν σε ταβέρνα, ιδιοκτησίας 61χρονου και με την απειλή καραμπίνας, του αφαίρεσαν το πορτοφόλι που περιείχε 1.000 ευρώ.
* Την 22-02-2010 και ώρα 07.45 εισήλθαν σε κατάστημα γεωργικών μηχανημάτων επί της Χ/Θ 1 της Επαρχιακής Οδού Θηβών –Χαλκίδος, ιδιοκτησίας 34χρονου και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν συνολικά 2.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα φορητό υπολογιστή, καθώς και τα κλειδιά ΙΧΕ αυτοκινήτου μάρκας MERCEDES , με το οποίο και διέφυγαν.
* Την 23-04-2010 και ώρα 04.25 στη Θήβα Βοιωτίας, γκρέμισαν τμήμα τοίχου καταστήματος βιομηχανικών ειδών, ιδιοκτησίας 53χρονου και αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 1.300 ευρώ.
* Την 23-04-2010 και ώρα 01.40, στη Θήβα Βοιωτίας, παραβίασαν την στέγη κτηρίου καταστήματος Super Market , κατέστρεψαν το σύστημα συναγερμού και πυρανίχνευσης και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την πρόσοψη του χρηματοκιβωτίου.
* Την 23-04-2010 αποπειράθηκαν να εισέλθουν στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θηβών (Δ.Ε.Υ.Α.Θ.), καταστρέφοντας το σύστημα συναγερμού, καθώς και την παροχή ρεύματος και τηλεφώνου στα γραφεία του κτιρίου.
Στην κατοχή των παραπάνω συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάτω από εγκαταλελειμμένο λυόμενο τροχόσπιτο, στην παραλία Λιβαδόστρας του Δ.Δ Λεύκτρων:
-Ένα καλάζνικοφ, που είχε φυσίγγια στη θαλάμη και δεν κοντάκι
-Δύο γεμιστήρες, γεμιστήρες τύπου που περιείχαν 25 και 28 φυσίγγια, αντίστοιχα, διαμ. 7,62 .
-Ένας σάκος ταξιδίου πλάτης, χρώματος μαύρου που περιείχε:
* Ένα κυνηγετικό όπλο (δίκαννο πλαγιόκανο), με εξωτερικούς επικρουστήρες και με κομμένες τις κάνες και το κοντάκι .
* Πέντε κυνηγετικά φυσίγγια, διαμετρήματος 12 Cal .
* Δύο μπουφάν, χρώματος μαύρου.
* Δύο κουκούλες, τύπου Full Face .
* Δυο ζεύγη μάλλινα γάντια, χρώματος μαύρου και ένα γάντι μάλλινο, μαύρο.
* Μία κενή θήκη κυνηγετικού όπλου.
* Ένα μαχαίρι τύπου στιλέτο, συνολικού μήκους 20 εκατοστών και με μήκος λάμας 9 εκατοστών.
* Μία πλαστική τσάντα εμπορίου, με 20 φυσίγγια ανατολικής προέλευσης, για KALASNIKOF .
* Συνολικό χρηματικό ποσό, 1,170 ευρώ, σε χαρτονομίσματα και κέρματα.Ακόμη, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν άλλα δύο αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας των δραστών.

Σε βάρος των συλληφθέντων, που κρατούνται στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...