Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΝΔ: μαχαιρώματα... αυτοκάθαρσης

Ενώ η Ρηγίλλης προσπαθεί να βάλει φρένο στην ονοματολογία για «προγραμμένους»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος nasopoulos@dolnet.gr
Να βάλει φρένο στην ονοματολογία που έχει φουντώσει στη Ν.Δ. για τα «υπό εκκαθάριση» γαλάζια στελέχη επιχειρεί τώρα η Ρηγίλλης, διαβλέποντας ότι το σχέδιο της αυτοκάθαρσης που προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς, αντί να δώσει ώθηση, κάνει άνω- κάτω την αξιωματική αντιπολίτευση.
Φωτογραφία
Στο κομματικό επιτελείο αναγνωρίζουν ότι το αυστηρό μήνυμα Σαμαρά έδωσε την ευκαιρία για αλληλοκαρφώματα και εσωκομματικά μαχαιρώματα, που ανοίγουν νέες πληγές στη Ν.Δ. Στο παρασκήνιο, γαλάζιοι βουλευτές εξαπολύουν βολές κατά της Ρηγίλλης για την επικοινωνιακή διαχείριση της αυτοκάθαρσης, ενώ τριβές υπάρχουν και στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος, τα οποία είναι προφανές ότι δεν είχαν κοινή γραμμή για την προβολή του προεδρικού τελεσιγράφου προς τα στελέχη που «πλήγωσαν την παράταξη».
Ενδεικτικές των τριβών που προκαλούνται είναι και οι χθεσινές συστάσεις του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κων. Τασούλα προς τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Θόδ. Καράογλου, ο οποίος- υπεραμυνόμενος της παρέμβασης Σαμαρά- έκανε λόγο για «πλοίο που βουλιάζει» και «σαβούρα που πρέπει να πέσει στη θάλασσα». Η επιχειρηματολογία του κ. Καράογλου προκάλεσε συναγερμό στη Ρηγίλλης, καθώς η στόχευση της κομματικής ηγεσίας ήταν διαφορετική- και ο αναπληρωτής τομεάρχης έλαβε αρμοδίως το μήνυμα να είναι στο εξής «προσεκτικός».
Με την κατάσταση να ξεφεύγει από τον έλεγχο, το κομματικό επιτελείο ζήτησε χθες από τα γαλάζια στελέχη να αποφεύγουν τη συζήτηση περί αυτοκάθαρσης και να βάλουν τέλος στη στοχοποίηση άλλων στελεχών. Το μήνυμα είναι ότι το ζήτημα αυτό το χειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Σαμαράς. «Ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για την αυτοκάθαρση και έθεσε το γενικό πολιτικό πλαίσιο. Από εκεί και πέρα, ο κ. Σαμαράς θα εξειδικεύσει όποτε εκείνος θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένο», τόνιζαν υψηλόβαθμες κομματικές πηγές.
«Εκκαθάριση» Μαντούβαλου
Παρά τις συστάσεις της Ρηγίλλης, όμως, ο Γ. Μανώλης έριξε εκ νέου χθες στην πυρά τους κ.κ. Βουλγαράκη και Παυλίδη, ενώ ο τομεάρχης Αυτοδιοίκησης Βασ. Μιχαλολιάκος έβαλε στον κύκλο των «προγραμμένων» και τον Π. Μαντούβαλο, αναζωπυρώνοντας τα γαλάζια πάθη στον Πειραιά εν όψει και των δημοτικών εκλογών.
«Με τον Πέτρο Μαντούβαλο η Ν.Δ. έχει διακόψει κάθε δεσμό και σχέση εδώ και πολλά χρόνια για τους πολύ γνωστούς λόγους. Τελεία και παύλα», ανέφερε ο κ. Μιχαλολιάκος (στο Κανάλι 1) και πρόσθεσε με έμφαση: « Όποιος λειτούργησε ως απόστημα, προσέβαλε τον ελληνικό λαό και μας έκανε να ντρεπόμαστε, θα πρέπει να μη βρει χαραμάδα για να ξαναμπεί στην παράταξη».
Παυλίδης: «Δεν είμαι υπάλληλος να βγω με εθελουσία» ΟΙ ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ στη Ν.Δ. συνεχίζονται, καθώς βγαίνουν στο προσκήνιο όσα στελέχη βρίσκονται στη λίστα των «προγραφών». Με βολές κατά της κομματικής ηγεσίας έκανε χθες την επανεμφάνισή του ο πρώην βουλευτής Αρ. Παυλίδης, ο οποίος διεμήνυσε ότι το εγχείρημα της «αυτοκάθαρσης» δεν τον αφορά και επέμεινε ότι θα δώσει το «παρών» τόσο στις προσυνεδριακές διαδικασίες όσο και στο Συνέδριο του προσεχούς Ιουνίου.
«Εγώ δεν είμαι υπάλληλος της Εθνικής Τραπέζης ούτε του ΟΤΕ, ούτε της Ολυμπιακής για να βγω σε εθελούσια. Το να αναζητούνται αποδιοπομπαίοι τράγοι δεν είναι το καλύτερο.
Και παρακολουθεί πολύς κόσμος και όχι μόνο οι εμφανιζόμενοι στα ραδιοτηλεοπτικά πορτοπαράθυρα...», ήταν το δικό του μήνυμα (ΝΕΤ 105,8)
προς τη Ρηγίλλης. «Αυτές», πρόσθεσε ο κ. Παυλίδης, «είναι φωνές των Αθηνών, της Πλατείας Συντάγματος, άλλη είναι η φωνή της περιφέρειας.
Προ της αυτοκάθαρσης υπάρχει η κάθαρση. Και η κάθαρση γίνεται διά νομοθετημένων μηχανισμών...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...