Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Σύγκρουση ακροβατικών αεροσκαφών της RAF στην Κρήτη

Δύο αεροσκάφη του σμήνους Red Arrows της RAFσυγκρούστηκαν στη 1:50 το μεσημέρι, ενώ βρίσκονταν πάνω από το αεροδρόμιο του Καστελίου. Από τη σύγκρουση το ένα αεροπλάνο κατέπεσε μέσα στο αεροδρόμιο και καταστράφηκε , ενώ ο βρετανός πιλότος του διασώθηκε κάνοντας χρήση του αλεξίπτωτου και μεταφέρθηκε  εκτός κινδύνου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο Γενικό Νοσοκομείο  Αεροπορίας.
Τα υπόλοιπα οκτώ βρετανικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στο σχηματισμό επέστρεψαν στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Καστέλι.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνετρίβη το αεροσκάφος διερευνώνται. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος που συνετρίβη άγγιξε στον αέρα το πτερύγιο άλλου αεροσκάφους με συνέπεια να παρουσιάσει απώλεια στήριξης. Το άλλο αεροσκάφος κατόρθωσε να προσγειωθεί με βλάβες.
Το ακροβατικό σμήνος που αποτελούνταν από 11 αεροσκάφη Hawk, βρίσκεται στην Ελλάδα από την Κυριακή στο πλαίσιο της άσκησης «Εαρινό Γεράκι»

Οι Red Arrows έχουν έρθει ξανά στην Ελλάδα για εκπαίδευση, πέρα των επιδείξεων που έχουν πραγματοποιήσει, καθώς θεωρούν τους ελληνικούς ουρανούς καθαρούς και φωτεινούς για τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...