Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ringtones κατά της αϋπνίας!

ΤΗΕ ΤΙΜΕS Του Leo Lewis
Φωτογραφία
Υπόσχονται να δώσουν λάμψη στην επιδερμίδα, να εξαφανίσουν τα συμπτώματα του χανγκόβερ, να θεραπεύσουν την αϋπνία, ακόμα και να δώσουν στην τεμπέλα νοικοκυρά την όρεξη που χρειάζεται για να κάνει τις δουλειές του σπιτιού. Είναι τα «θεραπευτικά ringtones». Επιστημονικά μπορεί να μην πείθουν, αλλά στην Ιαπωνία σκίζουν.
Υποτίθεται πως βασίζουν τη θεραπευτική τους δύναμη στα κύματα άλφα, ταλαντούμενες ηλεκτρικές τάσεις μέσα στον εγκέφαλο· στην πραγματικότητα, ωστόσο, η αξιοπιστία των «θεραπευτικών ringtones» στηρίζεται κυρίως στην καλή φήμη του Ματσούμι Σουζούκι, επικεφαλής του Ιαπωνικού Εργαστηρίου Ringtones. Πριν καταπιαστεί με τους ήχους κλήσης των κινητών τηλεφώνων, ο Σουζούκι εργαζόταν στο Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Εγκληματολογίας, όπου έκανε θαύματα στον τομέα των φωνητικών αποτυπωμάτων.
Μεταξύ άλλων, έφτιαξε έναν συνθετικό ήχο κουνουπιού που δεν μπορούν να τον ακούσουν όσοι είναι άνω των 60 αλλά φέρεται να αποθαρρύνει τους εφήβους από το να «συναθροίζονται στα πάρκα τα μεσάνυχτα».
Εκπρόσωπος της Ιndex, του ιαπωνικού κολοσσού που διαθέτει τα ringtones του Σουζούκι, αναγνωρίζει πως οι σχετικές έρευνες που έχουν γίνει είναι ελλιπείς, υποστηρίζει όμως πως «ο αριθμός των downloads δείχνει πως ώς έναν βαθμό τα ringtones πρέπει να έχουν αποτέλεσμα». Οι «Τimes» ζήτησαν από δύο νεαρές Γιαπωνέζες, τη Γιουκάρι Σέντο και την Αγιάκα Γουακαμπαγιάσι, να δοκιμάσουν μερικούς από αυτούς τους ήχους κλήσης.
Το ringtone που φέρεται να βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας αναμειγνύει Σούμπερτ, ηλεκτρονική μουσική και ήχους από δάση- πουλιά που κελαηδάνε, νερά που κελαρύζουν... «Υποθέτω ότι μπορεί υποσυνείδητα να σε κάνει να σκεφτείς να πλύνεις το πρόσωπό σου, και αυτό είναι καλό για την επιδερμίδα», δήλωσε η Αγιάκα. «Πάντως σίγουρα σε κάνει να θέλεις να πας στο μπάνιο!». Σειρά είχε το ringtone που υποτίθεται ότι χαρίζει ενέργεια και όρεξη ακόμα και στην πιο τεμπέλα νοικοκυρά. «Μια κάποια αύξηση της αδρεναλίνης τη νιώθω», ομολόγησε η Γκιουκάρι. «Αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω την παραμικρή όρεξη να κάνω δουλειές του σπιτιού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...