Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Πήγαν " Τσαντίρι" οι φίλοι του συλληφθέντα και διαμαρτυρήθηκαν...

Ο Λάκης Λαζόπουλος φιλοξένησε απόψε στην εκπομπή του νέους που διαμαρτυρήθηκαν για την σύλληψη του 28χρονου στην πορεία της Πέμπτης. Οι νεαροί ανέφεραν ότι το μόνο του έγκλημα είναι ότι πήρε μέρος στην πορεία και επιβαρυντικά στοιχεία ένα μπουρνούζι που βρέθηκε μέσα στην τσάντα του και ένα σαμπουάν. 

Στο μεταξύ , περαιτέρω ενημέρωση και διευκρινίσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση του 28χρονου που συνελήφθη στην πορεία της Πέμπτης και οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, κατηγορούμενος και με τις επιβαρυντικές διατάξεις του «κουκουλονόμου», δήλωσε ότι ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στη δήλωσή του ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει τα εξής:


"Εδώ και λίγες ημέρες, ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αμφισβήτησης γύρω από την σύλληψη ενός νεαρού που φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της πορείας της 11ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας. Επικαλούμενοι δήθεν ντοκουμέντα ή περαιτέρω μαρτυρίες, στέλνοντας επιστολές στο διαδίκτυο ή δημοσιεύοντας «πύρινες» ανακοινώσεις στον Τύπο, στην ουσία αμφισβητούν την αποστολή των Αρχών, αστυνομικών και δικαστικών, να εφαρμόσουν το νόμο.  Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ειδικότερα προς τον ίδιο τον νεαρό συμπολίτη μας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κατασκευάζει ούτε επινοεί κατηγορητήρια.
Όπως έχουμε αποδείξει από την πρώτη μέρα στο Υπουργείο Προστασίας του  Πολίτη, δεν συγκαλύπτουμε την αλήθεια, σεβόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών, στεκόμαστε απέναντι στην αυθαιρεσία και στη σπίλωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, απ’ όπου και αν αυτή προέρχεται."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...