Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Μάχη για τα μάτια της Φερστέ

Σοβαρό κίνδυνο να χάσει την όρασή της διατρέχει η 11χρονη Αφγανή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάρθα Καϊτανίδη
Τυφλή κινδυνεύει να μείνει η εντεκάχρονη Φερστέ Νατζάφι. Οι θεράποντες γιατροί του κοριτσιού, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», είναι απαισιόδοξοι για την πιθανότητα να διασώσουν την όρασή της.
Φωτογραφία
Το κοριτσάκι υποβλήθηκε χθες το πρωί σε πολύωρη επέμβαση, παρ΄ όλα αυτά σύμφωνα με πληροφορίες, οι χειρουργοί διαπίστωσαν σοβαρές βλάβες και στα δύο μάτια, με αποτέλεσμα να κάνουν λόγο για ελάχιστες πιθανότητες αποκατάστασης της όρασής της.
Είναι ενδεικτικό πως στο ιατρικό ανακοινωθέν υπογραμμίζεται πως «η πρόγνωση είναι δυσμενής σε ό,τι αφορά την οφθαλμολογική αντιμετώπιση», ενώ σημειώνεται πως επιβάλλεται και νέα χειρουργική επέμβαση.
Κατά το πρώτο χειρουργείο, έγινε συρραφή των τραυμάτων στα μάτια του παιδιού και προσπάθειες καθαρισμού και των δύο ματιών της από όσα ξένα σώματα (θραύσματα από την έκρηξη) ήταν δυνατόν.
Παρ΄ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί περιμένουν να υποχωρήσει το οίδημα και τα αιματώματα, ώστε να επανεκτιμήσουν την οφθαλμολογική κατάσταση της 11χρονης.
Πάντως, στόχος των γιατρών είναι αρχικά να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγεία του κοριτσιού, το οποίο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» υπό καταστολή. Όπως αναφέρουν οι θεράποντες ιατροί της, δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή της, ωστόσο ο οργανισμός της είναι καταπονημένος από τις λεπτές επεμβάσεις στα μάτια, από τα δύο τραύματα που φέρει στο πρόσωπο, αλλά και στα άκρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...