Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Τα (μικρά) αυγά από σοκολάτα κάνουν καλό στην υγεία

Φωτογραφία
ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ πασχαλινά αυγά κάνουν καλό, όμως μόνον όταν είναι μικρά και φτιαγμένα από πλούσια σε κακάο μαύρη σοκολάτα, σύμφωνα με την τελευταία μιας σειράς επιστημονικών μελετών γύρω από τα οφέλη της σοκολάτας για την υγεία μας. Γερμανοί ερευνητές πραγματοποίησαν μελέτη σε περισσότερους από 19.300 ανθρώπους επί μία δεκαετία και ανακάλυψαν πως αυτοί που έτρωγαν την περισσότερη σοκολάτα- κατά μέσο όρο 7,5 γραμμ. ημερησίως- είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και κατά 39% μικρότερο κίνδυνο να πάθουν καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό απ΄ ό,τι αυτοί που έτρωγαν τη μικρότερη ποσότητα σοκολάτας- κατά μέσο όρο 1,7 γραμμ. ημερησίως.
Όμως η διαφορά της ποσότητας σοκολάτας που κατανάλωναν οι δύο ομάδες είναι λίγο μικρότερη από 6 γραμμ. την ημέρα, δηλαδή μικρότερη από ένα τετραγωνάκι μιας συνηθισμένης σοκολάτας των 100 γραμμ., αναφέρουν οι ερευνητές στο τεύχος της Επιθεώρησης «Εuropean Ηeart Journal» που κυκλοφορεί σήμερα.
Πάντως, ο Μπρίαν Μπούισε τη Γερμανικού Ινστιτούτου Ανθρώπινης Διατροφής στο Νούτεταλ, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, υπογράμμισε ότι οι λάτρεις της σοκολάτας δεν πρέπει να χρησιμοποιούν την έρευνά του ως δικαιολογία για να καταβροχθίζουν μεγάλες ποσότητες. «Μικρές ποσότητες σοκολάτας μπορεί να βοηθούν στην πρόληψη καρδιοπαθειών, όμως μόνον όταν αντικαθιστούν άλλες τροφές υψηλής ενέργειας, όπως τα σνακ, ώστε το βάρος του σώματος να παραμένει σταθερό», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...