Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Βρήκαν το «άγιο δισκοπότηρο» της γυμναστικής

TΗΕ ΙΝDΕΡΕΝDΕΝΤ Του Jeremy Laurance
Φωτογραφία
ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ δίαιτες που εγγυώνται απώλεια βάρους με πλούσια γεύματα, στον κόσμο της γυμναστικής το «άγιο δισκοπότηρο» είναι οι ασκήσεις που προσφέρουν τα μεγαλύτερα οφέλη με τη μικρότερη δυνατή προσπάθεια.

Κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι επιτέλους το βρήκαν. Σύμφωνα με μια έρευνα, η εναλλαγή σύντομων «εκρήξεων» έντονης άσκησης με μικρές περιόδους αδράνειας δίνει καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερη άσκηση.

«Κάνοντας εντατικά δέκα μονόλεπτα στο ποδήλατο γυμναστικής και διακόπτοντας για ένα λεπτό επί τρεις φορές την εβδομάδα, έχει τα ίδια αποτελέσματα για τους μυς με τις πολλές ώρες συμβατικής άσκησης, η οποία δεν γίνεται το ίδιο εντατικά», δήλωσε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο ΜακΜάστερ του Καναδά και επικεφαλής της έρευνας Μάρτιν Γκιμπάλα.
Η σύγκριση 
 
Σύμφωνα με τον Καναδό καθηγητή, για να έχει κάποιος τα ίδια οφέλη με αυτά που προσφέρει το μοντέλο της έρευνας- δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Ρhysiology»- θα έπρεπε να κάνει δέκα ώρες ποδήλατο σε χαλαρούς ρυθμούς επί δύο εβδομάδες. Οι ερευνητές, πάντως, δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν για ποιον λόγο η εντατική άσκηση με διαλείμματα έχει τόσο καλά αποτελέσματα. Όπως επισημαίνει ο δρ. Γκιμπάλα, η δικαιολογία που επικαλούνται πολλοί ότι δεν έχουν χρόνο για γυμναστι- κή, δεν θα έχει πλέον καμία βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...