Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Ερευνα για τον θάνατο του βρέφους

Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών στη 
Θεσσαλονίκη για τις εφημερίες Εντολή για κατεπείγουσα διερεύνηση της υπόθεσης θανάτου βρέφους από την Κοζάνη ζήτησε χθες η υπουργός Υγείας, από τους διοικητές της 3ης και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Οπως δημοσίευσε χθες η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», το 13 μηνών αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ύστερα από Γολγοθά αναζήτησης κρεβατιού σε παιδιατρική κλινική σε τέσσερα νοσοκομεία επί μία ολόκληρη εβδομάδα! Από την Κοζάνη το παιδί διακομίστηκε στην Πτολεμαΐδα, στη συνέχεια στη Βέροια, από εκεί στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης και τελικά στο «Ιπποκράτειο».
Στις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας αποδίδουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης τον τραγικό θάνατο του 13 μηνών αγοριού από την Κοζάνη, σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Φουντώνουν οι κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών στη Θεσσαλονίκη για τις εφημερίες «Το Νοσοκομείο Κοζάνης δεν έχει παιδίατρο εδώ και έναν χρόνο περίπου, αλλά και πολλά περιφερειακά νοσοκομεία έχουν έλλειψη γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Χρήστος Παπαστεργίου. Οπως είπε, το Νοσοκομείο Ιθάκης δεν έχει παιδίατρο εδώ και 3 χρόνια περίπου.
Ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας της ΕΝΙΘ, Δάφνη Κατσίμπα, ενημέρωσαν χθες τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παπαγεωργίου, για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της πόλης. Κατάσταση που, όπως τόνισαν, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία, εξαιτίας της έλλειψης εφημερεύοντων γιατρών στις κλινικές των νοσοκομείων κατά τις γενικές εφημερίες.
Οπως είπαν, ήδη αυτή την εβδομάδα, στα νοσοκομεία «Αγιος Παύλος», «Αγιος Δημήτριος» και «Γ. Γεννηματάς» οι γιατροί πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, ενώ σταδιακά, ώς τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα γίνονται γενικές εφημερίες χωρίς να υπάρχουν προγράμματα εφημερεύοντων γιατρών. Χθες προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ενώ από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν επίσχεση εργασίας και οι γιατροί του νοσοκομείου «Παπανικολάου».
«Εμείς καλύπτουμε εθελοντικά τις ανάγκες που προκύπτουν, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ενημερώσαμε λοιπόν τον κύριο εισαγγελέα γι' αυτή την κατάσταση, για τα προβλήματα που δημιουργούνται και στην τακτική λειτουργία των νοσοκομείων, λόγω των συνεχιζόμενων επισχέσεων εξαιτίας των απλήρωτων αποδοχών για τις εφημερίες από τον Δεκέμβριο μέχρι τώρα, οι οποίες πρέπει να καταβληθούν άμεσα και χωρίς περικοπές. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί, γιατί τα κονδύλια για τις εφημερίες του 2010, ακόμη και μετά την άρση της οριζόντιας περικοπής του 10%, είναι μειωμένα σε ποσοστό που ξεπερνά το 15% και πολλές φορές αγγίζει και το 20%», υπογράμμισε ο Χρ. Παπαστεγρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας και θα δημοσιευτεί αρκεί να μην είναι υβριστικό ή... διαφημιστικό!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...